wieger@bronstring.net

verbouwing rijtjeshuis

 

In Delft wordt een rijtjeshuis uit eind jaren 30 verbouwd. Het huis bezit nog een groot aantal detailelementen uit de tijd dat het gebouwd is. Tijdens het ontwerpen en de renovatie wordt gekeken hoe de nieuwe inpassingen zich hiertoe verhouden.

De eetkamer wordt met het maken van een sparing verbonden met de keuken. De eetkamer en de woonkamer worden half gescheiden van elkaar met een nieuw te bouwen en-suite kast. De begane grond krijgt hierdoor drie duidelijke rechthoekige ruimten. De vloer van de hal is van terrazzo. In de keuken, wc’s en badkamer wordt een nieuwe terrazzo vloer gelegd. De grote zolder met houten spant blijft als 1 grote ruimte. Tegen 1 wand wordt een groot kastmeubel gemaakt. Hierin bevind zich de techniek, bergruimte en een nis waar deels een bad insteekt. De voorzijde van de zolderverdieping wordt opgehoogd tot een soort podium. Op het podium staat een slaap/bank voor gasten die wordt omzoomd door dikke gordijnen. Hierdoor kan worden gespeeld met de ruimtelijkheid en akoestiek van de ruimte.

Alle meubels worden op maat gemaakt met een samenhangende materialisatie. Omdat alle bouwwerkzaamheden zelf worden uitgevoerd kan het worden gerealiseerd met een bescheiden budget en kunnen ontwerpkeuzen worden bijgeschaafd om zo tot een eenheid te komen.

Locatie

Delft

in ontwikkeling
2020-nu