wieger@bronstring.net

huis aan de Palmgracht

 

Ontwerp voor de transformatie van een gedateerde benedenwoning naar een modern en licht woonhuis. Vanwege het strikte bestemmingsplan in de Amsterdamse binnenstad is het niet mogelijk om in de tuin uit te bouwen. De ruimte die er is wordt daarom efficiƫnt ingedeeld.

Door de wc en de badkamer rug aan rug in de gang te situeren wordt een doorzon-situatie mogelijk. De eetkamer/keuken komt aan de straatzijde en woonkamer aan de tuinzijde te liggen.

 


Plattegrond na de verbouwing

 

De pui geeft direct toegang tot de tuin. Ook vanuit de slaapkamer is er door het uitgebouwde raam direct contact met de tuin. De indeling van de keuken, woonkamer en slaapkamer wordt vormgegeven met op maat gemaakt meubilair van berkenhout wat een bijzondere uitstraling geeft.

Het tuinhuisje, naast berging te gebruiken als werk- en logeerkamer, wordt volledig herbouwd. Het huisje heeft een gevel van houten latten en een openslaande pui.

 

Plattegrond voor de verbouwing

 

 

 

Locatie

Amsterdam, Palmgracht

Gerealiseerd